Grønnere vaner

Grønnere vaner i De Røde Elmehuse

I vinters fik I alle et tilbud om at være med i et projekt, hvor I skulle afprøve miljømærkede produkter. 10 familier meldte sig, og de har i løbet af vinteren hver afprøvet en række Svane- og Blomst-mærkede produkter.

Bagtanken med forsøget var, at prøve at ændre almindelige familiers brug af ikke miljømærkede produkter til miljømærkede produkter, ved at give dem noget viden og praktisk erfaring med miljøvenlige produkter, de ikke tidligere havde prøvet.

Alle familierne fik besøg af Agendacentret, der gennemgik deres skabe og skuffer, for at finde ud af, hvilke produkter der med fordel kunne afprøves. Der blev også talt om indkøbsvaner, og hvad der var vigtigt for familierne, når de handlede. Derefter blev der købt ind for op til 150 kr. til alle familierne, som fik 1-2 måneder til at afprøve produkterne i. Efter prøveperioden blev produkterne evalueret, og familierne fortalte om de havde syntes om det de havde prøvet, og om det var noget, de ville fortsætte med at købe.

Alle familierne syntes, at det havde været sjovt at være med, og dejligt at have fået noget forærende. Alle familier på nær en havde også afprøvet mindst et produkt, som de ville fortsætte med at købe. Generelt var der stor tilfredshed med de afprøvede produkter. Flere havde dog lidt problemer med at forlige sig med, at der ikke var tilsat parfume. De syntes at duften af ”rent” manglede. En anden gennemgående ting var, at de fleste blev overrasket over, hvor mange ting, man kunne få for 150 kr., og at de miljømærkede produkter generelt ikke er dyrere end andre produkter. Fire af familierne fortalte, at projektet havde været en øjenåbner for dem, og at de fremover ville være meget mere opmærksomme på miljømærkerne, når de handlede. En familie fortalte også, at de efterfølgende havde afprøvet både miljømærkede bleer og tandpasta.

Der blev afprøvet rigtig mange forskellige produkter, og man kan finde en liste på www.agendacenter.dk, hvor man kan se kommentarerne til de forskellige produkter. Blandt de produkter, som flest var glade for, kan nævnes den svanemærkede tandpasta fra Zendium, som 5 ud af 6 ville fortsætte med at købe, det svanemærkede bagepapir fra Fakta, som 4 ud af 4 ville fortsætte med at købe. Minus Kalk fra Fakta til 17,95, som 3 ud af 3 allerede havde købt igen, og opvasketabs fra Fakta til 29,95 som 5 ud af 5 var glade for. Til gengæld var dem, der havde fået de dyrere opvasketabs fra Fakta til 36,95 ikke særligt tilfredse med dem.

20160412_174218[1]

Stine Bergholm og hendes piger Nora og Nelly var blandt de 10 familier, der var med til at afprøve produkter. De syntes, at det var sjovt at være med.